Har brukt denne produkt i mange år og er så fornøyd
Har brukt denne produkt i mange år og er så fornøyd.
Å tyde ingredienslister kan være vanskelig. I Q for Skins produkter er hver enkelt ingrediens nøye utvalgt og fyller sin funksjon. Nedenfor finner du en oversikt over alle ingrediensene vi bruker, sammen med en kort beskrivelse av opprinnelsen og effekten deres. Vi bruker internasjonalt standardiserte INCI-navn (International Nomenclature Cosmetic Ingredient), slik at du enkelt kan identifisere hver ingrediens.
Vi tar alltid utgangspunkt i hva som er trygt og sikkert for BÅDE huden og miljøet. Uttørkende vasketensider, sterke parfymer, mineralolje, PEG-oljer, sulfater og parabener finnes ikke i Q for Skins produkter.
INCI: Ascorbyl phosphate*
Vitamin C
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Arginine*
Naturlig fuktighetsgiver som hjelper huden din å holde på fukten.
*= Naturlig modifisert
Rent vann som gir fukt og fungerer som base
INCI: Betaine*
Tilsettes som fuktighetsgiver i produkter for både hud og hår, fordi det kan absorbere og avgi vann. Betain utvinnes fra melasse (saften fra sukkerrør).
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Butyrospermum Parkii Butter Extract*
Sheasmør – Kommer fra sheatreet og har en mykgjørende effekt på huden, i tillegg til at det beskytter huden mot uttørking.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Caprylic/Capric Triglyceride*
Fett fremstilt av kokos. Mykgjørende for huden.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Cocoglycerides*
Emulgeringsmiddel som brukes til å stabilisere O/W-emulsjoner (olje-i-vann-emulsjoner). Det etterlater en lett følelse på huden og gjør den myk, silkemyk og jevn.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Cetearyl Olivate*
Vegetabilsk emulgator fra olivenolje som tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Cetearyl alcohol*
Vegetabilsk emulgator som tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens. Utvinnes av fett fra kokos.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Cocamidopropyl betaine*
Vaskeaktivt stoff fra kokosfett. Mildt og lett nedbrytbart.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Cocos Nucifera Fruit Extract*
Kokosolje, gir en glatt følelse på huden.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: C12-15 Alkyl Benzoate*
C12-15 Alkyl Benzoate finnes i ulike versjoner, både naturlige og ikke-naturlige. Den vi har i produktet vårt, er Matrixyl 3000 OS, som er lett biologisk nedbrytbar, verifisert og ikke har noen klassifisering for fare for vannmiljøet.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: C18-36 Acid Glycol Ester*
Mykgjørende
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: C18-36 Acid Triglyceride*
Mykgjørende
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Glycerin*
Glyserin, også kjent som glyserol, finnes naturlig i huden og gir den effektivt fukt.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Glyceryl Stearate SE*
Vegetabilsk emulgator som utvinnes av kokosolje og rapsolje forent med glyserin. Tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Glyceryl Caprylate*
Mykgjørende stoff fra kokos.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Gluconolactone*
Fuktgivende og barrierestyrkende, noe som gjør denne ingrediensen optimal for tørr og sensitiv hud.
INCI: Hydrolyzed Hyaluronic Acid*
Hyaluronsyre finnes naturlig i huden vår og har evnen til å binde fukt. Hyaluronsyre øker også hudens elastisitet og bidrar til å fylle ut rynker og gjøre dem mindre synlige.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Hydroxypropyl GuarHydroxypropyltrimonium Chloride
Denne ingrediensen er naturlig vegetabilsk og kommer fra guarbønnen, så det er ikke en tung kjemisk ingrediens. Det er en kationisk ingrediens, det vil si et positivt ladet ion som binder seg til håret der det er negativt ladet, slik at håret blir smidig og lettere å gre. Den sitter på utsiden av håret og trenger ikke inn i huden, så spørsmålet om den kan avgi skadelige stoffer, er ikke så relevant når den brukes i håret.
Prosessen er ikke sammenlignbar med bruk av etylenoksid/etoksylering, men det er riktig at den kjemiske produksjonsprosessen for Hydroxypropyl og Hydroxypropyltrimonium kan være annerledes og fra enkelte produsenter ikke så ren, så vi sørger for at vi bare bruker en Cosmos Ecocert-sertifisert guar.
INCI: Humulus Lupulus Strobile*
Humle - tilsettes for å redusere hyperpigmentering og aldersflekker.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Helianthus Annuus Seed Oil*
Solsikkeolje
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Lactobacillus Ferment
Det probiotiske tilsetningsstoffet består ikke av levende bakterier, men av en enzymblanding fra probiotika, og er fremstilt gjennom fermentering.
INCI: Lactic Acid*
Melkesyre, stabiliserer pH-verdien, utvinnes av sukkerbeter. Ikke et melkeprodukt.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Maltodextrin*
I kosmetikk har maltodekstrin en rekke funksjoner, blant annet som absorberende middel, bindemiddel, stabilisator, filmdanner og mykgjører for huden.
INCI: Olea Europaea Fruit Oil*
Olivenolje - mykgjørende, nærende og beskyttende.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Panthenol*
Provitamin B5
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Pentylene Glycol*
INCI: Parfym*
Vi har valgt å utvikle vår egen naturlige duft i stedet for å bruke eteriske oljer, som mange er følsomme for. Vi har derfor utviklet vår egen signaturduft, som er satt sammen av ulike duftstoffer fra planteriket.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Palmitoyl Tripeptide-1*
Matrixyl 3000
Mikrokollagen bestående av utvalgte peptider som kobles sammen i laboratorier (Palmitoyl Tripeptide-1 og Palmitoyl Tetrapeptide-7). Disse peptidene er naturlige og stimulerer både kollagen og hyaluronsyre, og de har i studier vist seg å være mer effektive enn tradisjonelt A-vitamin for å motvirke rynker og fine linjer. Ingrediensene har ingenting med palmeolje å gjøre.
INCI: Ribes Nigrum Seed Oil*
Solbærfrøolje. Rik på Omega-3 og GLA (Omega-6).
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*
Rosmarinekstrakt, fungerer som en naturlig antioksidant i fett og oljer.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Shea Butter Ethyl Esters*
Sheasmør – Mykgjørende og gir huden næring.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Sodium Stearoyl Glutamate*
Vegetabilsk emulgator. Tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens.
INCI: Sorbitan Olivate*
Vegetabilsk emulgator fra olivenolje som tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Sodium Gluconate*
Natriumglukonat er et natriumsalt av glukonsyre. Det brukes ofte som kelatdanner og pH-regulator i hudpleie- og hårpleieprodukter.
*= Naturlig modifisert (biofermentering)
INCI: Sorbitan Laurate*
Vegetabilsk emulgator som tilsettes for å få stoffer til å forene seg og for å gi god konsistens.
INCI: Sodium Chloride*
Stabilisator/ Viskositetsregulerende
INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil*
Jojobaolje, utvinnes ved pressing av frøene fra jojobaplanten. Mykgjør, beskytter, binder fuktighet og gjør huden fløyelsmyk.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Sodium Ascorbyl Phosphate*
Antioksidant som kan ha en utglattende effekt og virke blekende på pigmentflekker. Gir økt holdbarhet.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Tocopheryl Acetate
Antioksidant som gir økt holdbarhet.
Opprinnelse: naturidentisk/syntetisk
INCI: Tocopherol*
Antioksidant som gir økt holdbarhet.
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil*
Tyttebærfrøolje
*= vegetabilsk opprinnelse
INCI: Xanthan Gum*
Naturlig fortykningsmiddel.
*= vegetabilsk opprinnelse